Waar waterontharder plaatsen?

Je vraagt je natuurlijk af waar je het beste je nieuwe waterontharder kunt plaatsen. Veel mensen denken dat de meterkast de beste plek is om het apparaat weg te werken gezien ook hier het water de woning binnenkomt. Echter is dit niet het geval en kiezen veel installateurs om de ontharder hier niet neer te zetten. Omdat de meterkast vol zit met elektrisch apparatuur is het altijd verstandig om te kijken naar een andere locatie. Een ander nadeel is natuurlijk ook dat het reservoir kleiner moet zijn omdat de meterkast altijd wel erg krap is en je daarom het zout veel vaker moet bijvullen.

Over het algemeen kun je het beste jouw waterontharder laten plaatsen in, onder of naast de:

  • kelder
  • trappenkast
  • bijkeuken
  • bergingskast
  • naast de meterkast (nooit in de meterkast)

Afstanden

Het is mogelijk om een compacte waterontharder of een duo-model aan te schaffen, waarin het verschil zit in of de zoutreservoir en ontharder een geheel zijn of niet. Het is mogelijk om het reservoir tot op zo een 7 meter afstand van de ontharder te plaatsen als je kiest voor een duo-model. Je hebt dan 2 apparaten, maar is het voordeel dat je de ontharder weg kan werken (in de kruipruimte bijvoorbeeld) en het reservoir ergens kan zetten waar je het zout heel makkelijk kunt bijvullen en kunt bewaren (bijvoorbeeld in de kelder).

Wat kost jouw waterontharder?

Benader specialisten in jouw regio en vraag max. 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend