Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.nl
Prijzen-waterontharders.nl

Doorstroombegrenzers

Een doorstroombegrenzer is een miniem apparaatje dat de doorstroming van een vloeistof begrenst. Dit apparaatje kan op tal van plaatsen worden gebruikt, bijvoorbeeld in een douche of kraan om water te besparen.

Een doorstroombegrenzer zorgt dat het waterverbruik daalt, waardoor het een hulpmiddel is die hand in hand gaat met zuiniger leven. Bovendien zal het water dat wordt bespaard ook niet verwarmd hoeven te worden, waardoor je behalve water ook nog eens op energiekosten bespaart. Je hebt dan dus twee vliegen in één klap: je bespaart water en energie!

Waar kan ik een doorstroombegrenzer het beste plaatsen?

Een doorstroombegrenzer kun je het beste plaatsen op een plek waar je water gebruikt en de hoeveelheid water niet erg van belang is, maar wel de tijd dat de kraan aan staat. Dat klinkt erg cryptisch en ingewikkeld, maar is eigenlijk best logisch.

Wanneer je in de keuken een doorstroombegrenzer plaatst zal dat vaak enkel voor irritatie en ergernis zorgen. Wanneer je in de keuken werkt, heb je vaak een bepaalde hoeveelheid water nodig. Als je rijst of pasta wilt koken, wil je de pan vullen met water. Als er dan een doorstroombegrenzer is geplaatst, duurt dit vullen alleen maar langer omdat er simpelweg minder water uit de kraan komt. Wanneer je echter een doorstroombegrenzer plaatst in de wastafel bij het toilet zul je wel water kunnen besparen omdat bij het handen wassen de hoeveelheid water ondergeschikt is aan de periode dat je je hand onder de kraan houdt. Ook met douchen gaat dit op. Je doucht een bepaalde tijd en of er dan 100 of 120 liter water is verbruikt maakt je niet uit, zolang je maar schoon bent geworden.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs