Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.nl
Prijzen-waterontharders.nl

Het onderhoud van een waterontharder

Een goede waterontharder kan tot in de lengte van dagen mee. Het maakt je water zachter en dat heeft voordelen voor je apparaten, energierekening en ook je huid. Om de goede werking te verzekeren, is onderhoud van de waterontharder belangrijk en verplicht. In de meeste gevallen kun je dit onderhoud contractueel afspreken met een verkopende partij. Waarom is onderhoud van de waterontharder zo belangrijk?

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt

Door het tamelijk harde water in Nederland kan de waterontharder in de loop van de tijd gebreken gaan vertonen. Dit kan als gevolg hebben dat het water niet meer op de juiste manier wordt onthard, waardoor het water niet meer dezelfde zachtheid heeft als bij de aanschaf van het apparaat. Daardoor kan de kalk weer terugkeren in je water en de levensduur van je huishoudelijke apparaten worden ingekort. In Nederland is onderhoud van de waterontharder daarom ongeveer eens per jaar nodig.

Het onderhoud

Wat gebeurt er tijdens het onderhoud van de waterontharder? Een specialist onderzoekt tijdens onderhoud vooral de zuiverheid van het water en de algehele werking van het systeem. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de filter in de waterontharder niet meer optimaal werkt en vervangen moet worden. Ook wordt tijdens onderhoud je waterontharder gereinigd van bacteriën en ook achtergebleven kalkresten.

De prijs van onderhoud

Naast de controle van de waterontharder kan de specialist aanbieden om het zoutreservoir bij te vullen, wat de nodige extra kosten met zich mee kan brengen. De vervanging van onderdelen brengt uiteraard ook kosten met zich mee. De totale kosten van onderhoud staan vaak contractueel beschreven. Als dit zo is, dan zal de aanschafprijs van de waterontharder vaak lager liggen, omdat de verkopende partij het verschil in de loop van de jaren door onderhoud weer terug kan verdienen.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs