Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.nl
Prijzen-waterontharders.nl

Tijdsturing regeneratieproces

Het regeneratieproces van een waterontharder is zeer belangrijk voor een optimale werking. Regeneratie maakt de ionenwisselaar kalkvrij, waardoor het water te allen tijde zacht blijft. Het kan per waterontharder verschillen op welk moment je de regeneratie laat plaatsvinden. Zo kan je dit doen op basis van ’tijdsturing’.

Wat is de tijdsturing?

Je kunt bij regenereren op tijdsturing zelf een bepaalde tijd en dag kiezen in het systeem (anders dan bij volumesturing). Zo kun je om de drie dagen bijvoorbeeld om 3 uur ’s nachts het proces in gang zetten. Dit heeft als voordeel dat je er waarschijnlijk geen last van hebt, omdat je op dit tijdstip normaal gesproken weinig tot geen water verbruikt.

zout voor waterontharder

Het gevolg van tijdsturing

Regenereren op basis van tijdsturing heeft één groot nadeel; hoeveel water je ook hebt verbruikt, de regeneratie vindt hoe dan ook plaats om de zoveel dagen en uren. Dus ook al heb je een paar dagen achtereen heel weinig water gebruikt (en de harsbolletjes nog niet verzadigd zijn) dan nog begint het proces van regeneratie. Dit systeem zorgt er op de lange termijn voor dat je onnodig veel water en zout kunt verspillen. Dit leidt dus tot onnodig hogere kosten.

Dit is andersom ook een probleem. Stel dat je in een bepaalde periode juist heel veel water verbruikt, dan kan het zijn dat de harsbolletjes eerder dan normaal verzadigd zijn. Door de regeneratie op tijdsinterval begint het proces nog niet, waardoor je het een periode moet doen met het oude, tamelijk harde water. Dit kan de negatieve gevolgen van harder water weer in gang zetten.

Verbruik je de ene keer meer water dan de andere keer, dan is een waterontharder die regenereert op basis van tijdsturing niet aan te raden. Voor mensen die alleen wonen en vaak evenredig veel water verbruiken, kan de tijdsturing wél geschikt zijn.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs