Dubbele harscilinder

In tegenstelling tot waterontharders met een enkele harscilinder, hoef je je bij ontharders met een dubbele harscilinder geen moment zorgen te maken over de kwaliteit van je water. Een waterontharder met een dubbele harscilinder kan namelijk op momenten van regeneratie overschakelen van de ene op de andere harscilinder, waardoor je structureel voorzien bent van zacht water. Dit zie je echter ook terug in de aanschafprijs van deze waterontharder, maar het kan het zeker waard zijn.

Wat doet een harscilinder?

De harscilinder is een essentieel onderdeel van de waterontharder. De harscilinder vangt namelijk het kalk op uit het water en maakt het water daardoor zachter. Het zachte water heeft enkel positieve gevolgen op meerdere gebieden. De harscilinder moet om de zoveel dagen worden schoongespoeld, omdat het dan verzadigt is met kalk en niet meer met het gebruikelijke natrium. Het proces waarbij de harscilinder wordt gereinigd noemt men regeneratie. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten per keer.

Altijd voorzien van zacht water

Een dubbele harscilinder kan meer dan een enkele harscilinder, dat klinkt en is logisch. Omdat regeneraties best vaak voorkomen, wil je niet graag het risico lopen om het op deze momenten te moeten doen met harder water. Een dubbele harscilinder biedt daarvoor de uitkomst. Op het moment dat namelijk de ene harscilinder wordt gereinigd, neemt de tweede harscilinder de waterzuivering over. Zo ben je op elk moment voorzien van zacht water.

Duplex waterontharder

Het type dat beschikt over de dubbele harscilinder is de duplex waterontharder. Een bijkomend voordeel van de dubbele harscilinder is dat er daardoor sprake is van dubbele capaciteit. Dit maakt het systeem met dubbele harscilinders vooral geschikt voor huishoudens waar het waterverbruik hoog ligt. Het verschil in prijs is overigens fors ten opzichte van de waterontharder met een enkele harscilinder, dit kan al snel €400 euro schelen.

Wat kost jouw waterontharder?

Benader specialisten in jouw regio en vraag max. 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend