Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.nl
Prijzen-waterontharders.nl

Ketelsteen

Eén van de meest voorkomende irritaties in gebieden waar vooral hard water beschikbaar is zijn de schilfers of steentjes die achterblijven bij het koken van water. Op de lange termijn kan dit ervoor zorgen dat jouw apparatuur minder goed gaat werken en misschien zelfs kapot gaat. Niet goed dus, maar wat zijn dit überhaupt voor steentjes en waar komen ze vandaan?

Wat is ketelsteen precies?

Ketelsteen kan eigenlijk gezien worden als kalk, het is een vorm van kalksteen die voorkomt bij het koken van water wat grote hoeveelheden calcium of magnesium bevat, oftewel hard water. Ketelsteen op zichzelf is geen probleem, je kunt het bij wijze van spreken zelfs opdrinken en er zal vervolgens niets met je gebeuren. Echter, ook al krijgen wij mensen er geen last van wil dat natuurlijk niet zeggen dat hetzelfde geldt voor jouw apparatuur. Ketelsteen staat erom bekend dat het veel apparaten een vroeg graf in geholpen heeft en het is vooral zeer slecht voor bijvoorbeeld leidingen van verwarmingen.

Hoe ga ik het tegen?

Eén van de meest doeltreffende manieren om ketelsteen tegen te gaan is door het probleem zelf aan te pakken, het harde water. Dit kan tegen gegaan worden door het water te ontharden, met een zogenaamde waterverzachter. Deze methode zorgt ervoor dat je vrijwel ieder apparaat in jouw huis beschermt doordat je het probleem bij de wortel aanpakt. Het is daarnaast ook mogelijk om alleen bepaalde apparaten te beschermen met bepaalde chemicaliën, echter hierbij pak je het probleem niet voor de volle 100% aan. Wij raden daarom aan om het probleem goed aan te pakken, en te kijken naar een passende waterverzachter. De instapprijzen beginnen bij zo een €700 euro per ontharder.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs