Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.nl
Prijzen-waterontharders.nl

Kosten waterverzachten

Om ervoor te zorgen dat al jouw huisapparaten die op water aangesloten zijn goed blijven werken, is het belangrijk om te proberen om kalk tegen te gaan. Nu denk je misschien hoe kan ik dat tegengaan? Eén van de manieren daarvoor is met een zogenaamde waterverzachter, ook wel bekend als een waterontharder.

Wat is een waterverzachter?

De naam zegt het eigenlijk al, in bepaalde regio’s is het water wat uit de kraan komt niet altijd even goed voor jouw apparatuur in huis. Afhankelijk van waar je woont kan het water een flinke hoeveelheid kalk bevatten, zoveel dat het ervoor zorgt dat in de loop van een aantal jaar de effectiviteit van jouw apparaten snel omlaag gaat. Voor belangrijke installaties is dit zeer nadelig, denk bijvoorbeeld aan jouw verwarming, de cv-ketel, maar ook apparaten zoals de wasmachine en de waterkoker worden er niet veel beter op met kalkrijk water. De waterverzachter gaat dit tegen. Met behulp van kleine filters haalt de verzachter kalk en magnesium uit het water, waardoor het gezien kan worden als ‘zacht’ water wat goed is voor jouw aangesloten apparatuur.

Wat kost water verzachten?

Waterverzachters zijn over het algemeen niet goedkoop, je zal zien dat de meeste waterverzachters verkocht worden rond de €1000 euro tot €1500 euro. Dit wordt gezien als de beste prijsklasse en op zoek gaan naar iets wat hier ver onder zit is niet verstandig. Het is een apparaat wat lang mee zal gaan, en op zoek gaan naar de allergoedkoopste zal alleen maar voor meer onderhoudskosten zorgen. De eerdergenoemde prijs is ideaal en dan weet je dat je kwaliteit koopt. Het onderhoud en het verbruikte materiaal moet je ook nog aanschaffen, dit kun je vooraf bespreken met de specialist.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs