Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.nl
Prijzen-waterontharders.nl

Ontsmetten waterontharder

Als onderdeel van het onderhoud van je waterontharder is ontsmetten belangrijk. In dit proces worden achtergebleven bacteriën en kalkresten uit het systeem verwijderd, waardoor de waterontharder blijft voldoen aan je verwachtingen. Het ontsmetten van de waterontharder vindt in veel gevallen tijdens het onderhoud plaats, dus één keer per jaar, tenzij zich in de tussentijd klachten voordoen. Je kunt je waterontharder ook zelf ontsmetten met reinigingsmiddelen, bijvoorbeeld als je na een langere vakantieperiode bij thuiskomst twijfelt over de conditie van het water.

Preventie

Vaak gebeurt het ontsmetten van de waterontharder eens per jaar uit preventie. Bij het ontsmetten worden de harsbolletjes die het kalk opvangen goed schoongespoeld met middelen zoals chloor. De chloor wordt tijdens onderhoud door een specialist in de pekelbak gegoten. De regeneratie vindt vanuit de pekelbak normaal plaats met enkel pekelwater, dus natrium en water. In het geval van ontsmetting zal de chloor zich eenmalig vermengen met het pekelwater, waardoor de harsbolletjes intensiever dan normaal gereinigd worden. Daarbij worden bacteriën en achtergebleven kalkresten goed meegenomen en is de waterontharder weer net zo schoon als bij de aanschaf. Het pekelwater in combinatie met de chloor stroomt vanzelf door het riool in.

Zelf ontsmetten

Je kunt de waterontharder ook zelf ontsmetten, bijvoorbeeld nadat je thuiskomt van een langere vakantieperiode van 3 weken of meer. Alvorens te ontsmetten, kun je er ook voor kiezen om bij thuiskomst eerst de kranen vijf minuten open te zetten. Het openzetten van de kranen zorgt er vaak al voor dat achtergebleven kalkresten vanzelf worden verwijderd.

Mocht je nog daarna nog steeds twijfelen over de kwaliteit en zachtheid van het water, dan kun je zelf chloor in de pekelbak van de waterontharder gieten. Door het regeneratieproces dan handmatig te doorlopen weet je zeker dat je water weer zacht en grotendeels kalkvrij is.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs