Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.nl
Prijzen-waterontharders.nl

Waterfilter plaatsen

Om te zorgen voor een optimaal rendement uit je waterontharder, kan je ervoor kiezen om hier voor een waterfilter te plaatsen (dus tussen waar het water binnenkomt en de ontharder). Deze waterfilter kan de waterontharder beschermen tegen kleine vieze deeltjes of smaak- en geurstoffen in het water. Waarom en hoe wordt de waterfilter geplaatst?

Ontharder zonder filter

Een waterfilter die je voor je waterontharder zet is geen noodzakelijk goed. De waterontharder alleen kan er al voor zorgen dat je water zachter wordt door het kalk eruit te filteren, wat het zuiverder maakt dan voorheen. Toch is de waterfilter geen overbodige luxe. Aangezien water vanuit de grond je huis binnenstroomt, is het bijna niet te voorkomen dat hierin vieze deeltjes rondzweven als modder of klei (komt vrijwel niet voor in Nederland). Ook kunnen in het water kleine stukjes metaal zitten die door de waterontharder niet te filteren zijn en ook onzichtbaar voor het oog zijn (dit komt zeker voor in Nederland). De voorfilter kan voorkomen dat deze kleine deeltjes voor langere tijd blijven rondzweven. Dit kan de levensduur van de waterontharder verlengen.

waterfilter tekening

Welke waterfilters zijn er?

Je hebt in principe twee type voorfilters: de koolfilter en de sediment filter. De sediment filter is geschikt om vieze deeltjes uit het water op te vangen, voordat het water doorstroomt naar de waterontharder. De koolfilter maakt het water zuiverder van kleur en geeft het een betere smaak, door geur- en kleurstoffen te filteren.

Waar komt de filter?

Een waterfilter plaats je in veel gevallen vlak voor de waterontharder op de leidingen. De waterfilter is in veel gevallen simpel te bevestigen. Je kan de waterfilter aan de muur bevestigen met het gebruik van een aparte beugel. Hierin wordt het vervuilde water gezuiverd. De kleine vieze deeltjes stromen door naar de opvangbak van de filter, terwijl het schone water door stroomt naar de waterontharder. Zodoende ben je thuis verzekerd van het meest zuivere water met de beste smaak.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs