Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.nl
Prijzen-waterontharders.nl

Waterzuivering

Al sinds jaar en dag proberen mensen het water zoveel mogelijk te zuiveren. Dit is nodig om bacteriën uit het water te verwijderen en het water zachter en minder kalkrijk te maken. Na het proces van waterzuivering kun je het water gebruiken voor consumptie, maar ook heb je het nodig voor verschillende huishoudelijke apparaten. Voordat we op dit punt zijn beland heeft de waterzuivering een behoorlijke evolutie ondergaan en heeft dus een lange geschiedenis.

Welke manieren van waterzuivering bestaan er?

Water kan op verschillende manieren worden gezuiverd. De eerste manier die de mens zelf uitvond, was het water koken. Door het water tot kookhoogte te verwarmen, dood je de schadelijke bacteriën uit het water. Ook de fysieke filter kan het water zuiveren door kleine vuildeeltjes tegen te houden en het water door te laten.

Tegenwoordig gebeurt waterzuivering op een veel grotere schaal. Daarvoor bestaan allerlei grote waterzuiveringsinstallaties die bijvoorbeeld het grond- of rivierwater kunnen zuiveren. Deze grootschalige waterzuivering kan al veel schelen, de grootste hoeveelheden kalk worden al uit het water gefilterd en bacteriën zijn na het proces niet of nauwelijks meer aanwezig. Zodoende is dit drinkwater veel gezonder voor consumptiedoeleinden. Tegenwoordig kan waterzuivering ook thuis plaatsvinden, dit zorgt voor nog zachter water met minder kalk.

Wat zijn de effecten van waterzuivering?

Door waterzuivering ervaar je veel positieve effecten. De grootste voordelen zijn te vinden bij huishoudelijke apparaten; wasmachines en vaatwassers krijgen door zachter water een langere levensduur, omdat kalkaanslag niet meer neerslaat in het systeem. Daarnaast heb je met goede waterzuivering geen last meer van zichtbare kalkaanslag. Dat betekent niet meer om de zoveel maanden tussen de wandtegeltjes, op kranen of rond afvoerputjes boenen. Dit bespaart tevens geld voor schoonmaakmiddelen en is natuurlijk ook beter voor het milieu mits je milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Tot slot heb je na waterzuivering een kleinere kans op huidproblemen zoals uitdroging of eczeem (vooral een probleem bij ouderen).

p>

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs